Форекс трейдинг и положителните утвърждения

Форекс трейдинг и положителните утвържденияЗнаехте ли, че всички успешни хора споделят една обща черта – без значение, коя е тяхната сфера на интерес. Всички, които са постигнали успех прилагат една проста, но същевременно могъща техника. Те прилагат силата на положителните утвърждения и визуализират себе си с масивен успех.

Няма просто как да подцените силата на положителните утвърждения, след като те стоят в основната на успехът. Някой е питал Томас Едисън как се чувства след като се е провалил 10 000 пъти в своите опити да създаде електрическата круша, Едисън отговорил – „Не смятам, че съм се провали. Просто намерих 10 000 начина как да не направя електрическа крушка“.

Утвърждението е твърдение, което предоставяме на нашият мозък – твърдение, което може да бъде материализирано благодарение на нашето подсъзнание. Имаме хубава поговорка – „Каквото посееш, това ще пожънеш“ или това, в което мислим и вярваме се материализира. Форекс трейдинга не е по-различен. Положителното мислене е решаващо във форекс трейдинга – помага ви да остане дисциплиниран, когато нещата започват да става грозни. Положителни утвърждения са широко използван метод за подхранване на волята, дисциплината и мотивацията – нужни за постигането на заложените цели.

В тази статия искам да ви запозная с част от положителните утвърждения, които трябва да си повтаряте всеки ден, за да можете да имате върхово представяне в трейдинга. Положителни утвърждения наистина имат силата да променят вашият трейдинг – затова трябва да ги четете и повтаряте често всеки ден. Преди да започна моят активен дневен трейдинг, прочитам положителните утвърждения в моят търговски план – това увеличава моята мотивация и дисциплина, а те ми помагат да остана фокусиран във фазата на активен трейдинг.

Моят търговски план определя какво е добра възможност

Ако вложите вашето време да разработите търговски план, то най-вероятно в него сте описали всички важни правила за филтрирането на възможности с висока вероятност за печалба. Много пъти трейдърите влизат само защото си мислят, че цената ще се покачи или спадне в бъдещето – нашето мнение няма никаква стойност. Ние трябва да влизаме във възможности, които напълно съответстват с нашият търговски план – ние разполагаме със статистически доказан план и именно той определя и филтрира възможностите. Когато имаме търговски план ние разполагам с чудесен инструмент за контрол над нашите емоции. Когато нещата започват да стават трудни, именно нашият търговски план ще предпази сметка ни от фалит.

Аз съм последователно печеливш трейдър

Ако считате, че сте именно такъв трейдър – то точно такъв трейдър ще станете. Изключително важно е това твърдение да е в сегашно време – ако е в бъдеща форма, то винаги ще има времева разлика и вие изразявате просто вашето желание. Важно е да вярвате, че сте сега и днес печеливш трейдър, за да материализирате това твърдение.

Аз попълвам моят трейдинг журнал

Ако вие описвате всички ваши сделки в журнал, това ще е атестация за спазване на вашият търговски план. На базата на трейдинг журналът ви, вие можете да оцените вашият трейдинг и дали се отклонявате или не от вашият заложен план.

Аз контролирам моите емоции

Това твърждение е изключително силно защото означава, че вие поемате отговорността на вашите действия – от зората на човечеството, емоциите са движещата сила на нашето поведение. Ако контролирате вашите емоции вие ще определите какво ще бъде вашето поведение. Ако позволите емоциите да са водещи във вашият трейдинг, то можете да сте сигурни, че това ще има силно негативен резултат над вашата сметка.

Аз съм професионален трейдър, а не комарджия

Трейдингът не е хазарт – макар, че твърде много трейдъри постоянно се опитват да оборят това твърдение. Ако искате да сте професионалист в трейдинга, вие трябва да сте систематични – да имате статистически положителен търговски план, който го следвате неотлъчно. Професионалният трейдинг е свързан с вероятностите – това ни разграничава от хазарта. Никога професионален трейдър няма да влезе в сделка, в която вероятността не е на негова страна – това не мога да го кажа за комарджията.

Пазарът ми предоставя неограничени възможности

Ако вярвате в това утвърждение то вие ще виждате изобилие от възможности на пазарите – вие няма да стане емоционален, ако пропуснете дадена възможност или ако загубите дадена сделка. Няма да стане емоционални, просто защото е въпрос на време пазарът, да ви дадена нова възможност с висока вероятност за печалба.

Трейдингът е моят бизнес

Изключително важно е да мислите над трейдинга като на бизнес. За да стартирате даден бизнес вие имате нужда от бизнес план и всички ваши решения ще бъдат спрямо вашият план – в трейдинга този план се нарича търговски план. Ако третирате вашият трейдинг като ваш бизнес, вие ще оптимизирате вашите ресурси – време, енергия, фокус и концентрация. Вие ще правите тази оптимизация с цел да максимизирате печалбата и да намалите загубата. Ако не следвате заложеният от вас бизнес план, вие обричате вашият бизнес на провал.

Изпитвам наслада от спазването на моят търговски план и болка, ако се отклонявам от него

Много трейдъри свързват печалбата с положителни асоциации – те са щастливи когато сделката достигне целта и реализират печалба. Обратно асоциират негативни мисли когато губят. Тези двете асоциации са пагубни за всеки трейдър. Трябва да имате положителни асоциации(наслада) когато спазвате вашият търговски план, и да асоциирате МАСИВНИ негативни асоциации(болка) когато се отклонявате от вашият търговски план. Дори и най-малкото отклонение може да разруши вашата дисциплина.

Не мога да контролирам пазара

Много трейдъри искат пазарът да прави точно това, което са запланували – вие не трябва да се опитвате да контролирате пазара, а трябва да контролирате вашите емоции. Вашата работа като трейдър е да следвате дисциплинирано заложеният от вас търговски план и да влизате във всички възможности, които пазарът ви предоставя – възможности определени от вашият търговски план, а не от вашето мнение. Веднъж влезли в сделка спрямо вашият търговски план единственото, което можете да правите е да чакате пазарът да достигне нивото на цел или стоп. Ние нямаме никакъв контрол над пазара, но можем да контролираме нашите емоции и поведение.

Заслужавам да бъда успешен трейдър

За да се превърнете в успешен трейдър, вие ще трябва да вложите голямо количество от вашата енергия, време, усилия и пари – ако направите нужното, то вие заслужавате успех. Вие заслужавате да сте успешен ден след ден, защото сте инвестирали масивни действия да придобие нужните трейдинг умения и опит. Запитвали ли сте се защо едва 5% от всички трейдъри правят пари на пазарите? Просто е! Едва 5% са инвестирали масивни действия за да станат успешни трейдъри. Не се ядосвайте, че вашите загуби, са именно печалбите на тези 5%.

Най-добрият подарък, който можете да си направите е да се превърнете в последователно(постоянно) печеливш трейдър. Когато вие се превърнете в професионален трейдър, финансовата свобода е на една крачка разстояние от вас.

Александър Дяков

Александър Дяков

Здравейте, казвам се Александър Дяков – професионален валутен трейдър с 11 годишен опит.
Собственик съм на www.protrading.bg, който e структуриран спрямо моят трейдинг стил – използвам силата на структурният трейдинг и напредналите ценови модели.
Александър Дяков

0 responses on "Форекс трейдинг и положителните утвърждения"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Предупреждение за риск: Търговията на финансовите пазари носи висока степен на риск. Съществува възможност да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от вас средства. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите. Моля, уверете се, че сте напълно запознати с евентуалните рискове. Информацията предоставена в сайтът www.protrading.bg, не трябва да се счита като мнение за покупка или продажба на финансови инструменти.
top
© 2017 www.ProTrading.bg

Научи се на езика на пазара!

Изтегли моята безплатна електрнна книга и промени своят трейдинг.