Форекс трейдинг и енергията

енергияИзключително е трудно да поддържате състояние на висока концентрация, фокус и дисциплина, когато се чувствате умствено и физически изморени. Умората е основен враг на фокусът – ако сме в добро физическо състояние, това ще подхранва нашият фокус и положителна настройка.

Имаме нужда да полагаме усилия за да останем концентрирани и фокусирани, а това изцежда нашите енергийни резерви. Когато нашата енергия спадне ние се връщаме към старите си лоши навици. Веднъж изгубили фокусът следствие от спад на енергията, ние може да започване да правим грешки – да предизвикваме сделки, да получим парализа от анализа, да позволим на емоциите да вземат превес, и да се отклоним от нашият търговски план.

Без съмнение за да можем да четем пазарът ние имаме нужда от високи нива на концентрация – трябва ни активен и бистър ум за да разберем какво ни говори пазарът. Когато ние сме изморени и сме загубили нашата концентрация ние изпадаме в пасивен трейдинг.

Има разлика между активен и пасивен трейдър в контекста на енергията – активният трейдър ще анализира детайлно всяка трейдинг възможност, той ще цели да оптимизира печалбата и да минимизира загубата. Активният трейдър няма да остави нищо на случайността – нивата на вход, стоп и цел ще бъдат определени още преди да влезе в сделка. За да може да остане фокусиран, да направи детайлен анализ и да влиза във възможности с голяма вероятност за печалба, активният трейдър има нужда от енергия.

Когато трейдър оперира с ниски нива енергия, неговият фокус и концентрация са под въпрос – може да не прави детайлен анализ и да не отсява всяка възможност(спрямо търговския план) и може изцяло да се отклони от начертаните правила в търговският план. Колкото по-изтощен сте, толкова по-емоционален можете да станете. Когато сте изтощен и не можете да контролирате вашите емоции, вие можете силно да навредите на вашият трейдинг капитал.

Какво е необходимо за да поддържате вашите енергийни нива високи?

Добър сън

Сънят е изключително важен за нашето физическо и умствено възстановяване – ако трудно заспивате или често се будите, не трябва да се изненадвате, че се чувствате физически изморени. Трябва да можете да си осигурите поне 6 часа добър и здравословен сън.

Здравословна храна

Опитайте се да намалите захарта и кофеина – те имат негативен ефект върху концентрацията. Опитвайте се да ядете здравословна храна и пийте много течности.

Здраво тяло

Колко от вас са писали във вашият трейдинг план, че във фаза преди активният трейдинг, трябва да направите физически упражнения? Мнозинството от трейдърите стоят дълги часове пред мониторите, а това води до спад на аеробните резерви. Това от своя страна води до умора и загуба на кондиция и концентрация – стремете се да правите поне по 10 минути някаква форма на тренировка преди да започнете вашият трейдинг.

Правете почивки

Не е нужно да стоите през цялото време пред вашият компютър – вземете си малка почивка, когато пазарната активност е ниска. Ако си позволите да си почивате, то вие ще запазите вашите енергийни нива високи и ще имате бистър ум, който ще ви помогне в пазарния анализ.

Трябва да сте наясно, че трейдинга не е спринт – той е маратонско бягане.

Когато загубим нашата енергия ние губим нашата концентрация и фокус, от там насетне ние губим нашата способност да следваме начертаният търговски план.

Ако не сте осъзнали, че между вашата енергия и трейдинг резултат има пряка връзка, то ще е мисията невъзможна за вас да поддържате високо ниво на концентрация. Когато осъзнаете тази връзка, вие ще имате контрол над вашият трейдинг –  изцяло ще контролирате енергийните си нива.

Ако неглижирате вашите енергийни нива, то вие съзнателно намалявате периода, в който можете да бъде напълно концентрирани. За жалост ще увеличите и периода нужен ви за да заредите вашите енергийни нива.

Александър Дяков

Александър Дяков

Здравейте, казвам се Александър Дяков – професионален валутен трейдър с 11 годишен опит.
Собственик съм на www.protrading.bg, който e структуриран спрямо моят трейдинг стил – използвам силата на структурният трейдинг и напредналите ценови модели.
Александър Дяков

0 responses on "Форекс трейдинг и енергията"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Предупреждение за риск: Търговията на финансовите пазари носи висока степен на риск. Съществува възможност да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от вас средства. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите. Моля, уверете се, че сте напълно запознати с евентуалните рискове. Информацията предоставена в сайтът www.protrading.bg, не трябва да се счита като мнение за покупка или продажба на финансови инструменти.
top
© 2017 www.ProTrading.bg

Научи се на езика на пазара!

Изтегли моята безплатна електрнна книга и промени своят трейдинг.