Здравей,

Казвам се Александър Дяков – професионален валутен трейдър с 11 годишен опит. Като от 2013 година съм последователно печеливш трейдър.

Години подред се лутах из дебрите на финансовите пазари. Направих всички възможни грешки, които един трейдър може да направи, докато не осъзнах, че напълно трябва да се отдам на процеса – за да стана от губещ трейдър, в последователно печеливш такъв.

Инвестирал съм много средства, за да се науча от едни най-добрите в света, но времето, енергията и усилията, за да работя над себе си и да премина през цялостния процес, за да се нарека професионален трейдър, са в пъти повече.

Години на ред правих всички възможни грешки, които един трейдър може да направи – сменях трейдинг техники и стратегии, като носни кърпички. Избирах една стратегия и ако след време тя започваше да губи, то аз я захвърлях в търсене на нова такава. Захвърлях една след друга стратегии, като проблемът не беше в тях самите, а в мен – ако случайно бях наясно на какво стъпваше стратегията, то не бях наясно какво да очаквам от нея. Просто те влизаха в период на загуба(DrawDown), а аз мислих, че има нещо сбъркано в тях. Като цяло проявлението на незнанието беше почти във всеки аспект на моя трейдинг.

Моето емоционално и психическо състояние беше пълна развалина. Няколко пъти бях близо до фалиране на реални сметки. Не бих казал, че  съм имал фалирала сметка – просто защото имаше периоди, в които спирах да търгувам и започвах пак да уча всичко на ново. След като решавах, че съм наясно и от днес насетне моят трейдинг ще бъде различен, аз депозирах пари в сметка си и започвах пак да търгувам. Преминах през няколко цикли на обучение-депозиране, като в последния цикъл си казах СТИГА ВЕЧЕ – щях да се откажа напълно от детската си визия за реализация! Трябва да кажа, че щях да се откажа, не защото бях развил някаква форма на пристрастяване към Форекс пазара, а щях да се откажа защото не виждах пътя, нямах план за действие и дори не боксувах … аз затъвах!

Човек не се отказва, докато наистина не се откаже – затова реших, че преди наистина това да стане факт, аз ще направя всичко по силите си, за да се превърна в професионален трейдър. Ако отново бях се провалил, то щях да се откажа от трейдинга с чиста съвест.

Това беше решението, което се отплати!

Когато свалих картите, имах стимул да дам всичко от себе си, за да намеря правилния трейдинг процес, и да не се задоволя с нищо по-малко от него! Когато човек си постави ясна и точна цел и работи за нейното реализиране, то буквално събитията и обстоятелствата се подреждат, за да материализират тази цел.

Не след дълго, намерих правилните ментори, които ми показаха пътя, но и ми помогнаха за да достигна до моята цел. Благодарение на техния трейдинг подход и процес, безкрайните въпроси, които аз не спирах да задавам, и те не спираха да ми отговарят, аз успях да пре-програмирам моя мозък изцяло. Аз успях да се освободя от унищожителните навици, които имах и да ги заместя с нови – инсталирах правилна трейдинг настройка, рутина и трейдинг психология, за да мога да контролирам емоциите си. Моите ментори ми помогнаха да окомплектовам всичко в писмен печеливш трейдинг план. Благодарение на моя трейдинг план, аз мога да филтрирам добрите от лошите трейдинг възможности – добра трейдинг възможност е тази, която е на 100% подравнена спрямо моя трейдинг план. Аз съм професионален трейдър, не защото имам печеливш трейдинг план, зад когото стоят хиляди часове усилена работа от моя страна, а аз съм професионален трейдър, именно защото дисциплинирано следвам моя план. А за да се случи това, то работих, работя и ще работя усилено над моята умствена настройка и трейдинг дисциплина.

Само защото не се отказах и вложих време, енергия и усилия, успях да се трансформирам напълно и от 2013 година съм последователно печеливш трейдър.

Търгувам мои средства, но исках да споделя знанията и опита си, затова създадох www.protrading.bg, сайт който има за цел да помогне на повече трейдъри да влязат в “клуб 5%” – клубът на всички печеливши трейдъри.

Поставям си за цел да превърна www.protrading.bg в най-качественият трейдинг сайт за България.

Моята философия е, че човек не се ражда трейдър, а полага съзнателни усилия да научи това умение. За мен трейдингът е умение, като всяко друго. Вярвам, че с правилния подход и психология всеки човек, може да стане професионален трейдър – стига съзнателно да положи нужните усилия и да се отдаде на процеса.

Сайтът е структуриран спрямо моя трейдинг стил – използвам силата на структурния трейдинг и напредналите модели. Това са обективни техники и стратегии, които дават възможността на всеки трейдър да ги тества сам за себе си и да се убеди в тяхната ефективност. Именно защото моят трейдинг стъпва напълно на обективността, аз съм успял да предам знанията и опита на много трейдъри.

Без значение дали четете информацията, която споделям в www.protrading.bg или сте мой клиент, ви обещавам, че ще получите най-доброто срещу вашето време и пари.

Предупреждение за риск: Търговията на финансовите пазари носи висока степен на риск. Съществува възможност да понесете частична или пълна загуба на първоначално вложените от вас средства. Поради тази причина не трябва да инвестирате пари, които не можете да си позволите да загубите. Моля, уверете се, че сте напълно запознати с евентуалните рискове. Информацията предоставена в сайтът www.protrading.bg, не трябва да се счита като мнение за покупка или продажба на финансови инструменти.
top
© 2017 www.ProTrading.bg